5 manieren om makkelijker kleding keuzes te maken
30 december 2022 

5 manieren om makkelijker kleding keuzes te maken

Voordat je begint met het kiezen van je kleding is het handig dat je een duidelijk beeld van jezelf hebt. Hoe ziet jouw lichaam eruit? Je bent denk al wel op de hoogte van de gebieden de die je niet leuk vindt, maar hoe zit het met de gebieden die je WEL leuk vindt? Weten wat je tevreden mee bent aan je lichaam is belangrijk bij de basis van je kleding. Ook als het niet in de vorm is die jij wilt, of de maat heeft die je graag zou zien. 

Als je heel ontevreden bent over je lichaam, kun je een oplossing zoeken voor de langere termijn. Anders eten, sporten, meer wandelen of vaker water drinken zijn al kleine stappen die een groot effect kunnen hebben. 

Het accepteren van je lichaam hoe hij is zal je meer plezier geven bij het kleden. Het is jouw lijf en je hebt er maar één. Wees blij met jou knieën, met jouw buikje of kipfiletjes, ze horen bij jou en maken jouw uniek. 

Vrouwen ze zijn er in alle soorten en maten. Ik heb gezien hoe de kracht van een flatterende outfit een grote boost geeft aan het zelfvertrouwen van de vrouw die het draagt.  

Als je de juiste kleding voor je lichaam vindt, hoef je niet na te denken over wat je draagt. Je kleedt je gewoon aan en gaat verder met je dag. Je hoeft je geen zorgen te maken als je top te strak zit of als je zoom te hoog is. Je gaat de deur uit in de wetenschap dat je look goed zit, want je weet wat bij je figuur past en flatteert. 

 

1 Ken je lichaam

Voordat je begint met het kiezen van je kleding is het handig dat je een duidelijk beeld van jezelf hebt. Hoe ziet jouw lichaam eruit? Je bent denk al wel op de hoogte van de gebieden de die je niet leuk vindt, maar hoe zit het met de gebieden die je WEL leuk vindt? Weten wat je tevreden mee bent aan je lichaam is belangrijk bij de basis van je kleding. Ook als het niet in de vorm is die jij wilt, of de maat heeft die je graag zou zien. Is het wel heel erg handig om te weten welke gebieden je wilt benadrukken.

Als je heel ontevreden bent over de meeste delen van je lichaam, kun je een oplossing zoeken voor de langere termijn. Anders eten, sporten, meer wandelen of vaker water drinken zijn al kleine stappen die een groot effect kunnen hebben. Deze zullen je zeker op weg helpen om je comfortabeler te voelen in je lichaam.

 

2 Creëer balans

Elk lichaam is uniek. Er zijn veel verschillende vormen en maten met verschillende proporties. Om te flatteren wat je hebt, wil je een uitstraling creëren die in balans is.  Om dit te doen, gebruik je je garderobe om de aandacht te trekken waar je wilt dat mensen opletten. Terwijl je de aandacht naar één deel van je lichaam trekt, leidt je af van het kijken naar een ander deel van je lichaam. Het is net een googeltruc ;)
 

  • Ben je zwaarder aan de onderkant, draag dan items met details aan de bovenkant.

Zit het grootste deel van je gewicht in het midden, draag dan items met detail rond je gezicht.

  • Ben je aan de bovenkant zwaarder, draag dan items met details aan de onderkant.   

Sjaals, oorbellen, lipstick trekken de aandacht naar het gezicht.

  • Heldere, lichte of gedessineerde broeken/rokken trekken de aandacht naar je billen.

Schouderdetails, asymmetrie en strepen trekken de aandacht naar je top.

 

Om een evenwichtige outfit te creëren, gebruik je altijd de details die werken voor jou en om de aandacht te trekken waar je hem wilt hebben. Daarom is het belangrijk om te weten welk deel van je lichaam je gaat accentueren.

Je kunt deze strategie ook gebruiken om de aandacht af te leiden van waar je niet wilt dat mensen kijken. Als je bijvoorbeeld je heupen of dijen niet mooi vindt, kun je experimenteren met het dragen van een top met ruches of strepen.

Of als het je brede schouders zijn die je niet leuk vindt, trek dan de aandacht naar je billen in een rok met patroon.

 

3 Kies voor een V-hals

De meeste lichaamsvormen houden van een V-hals. Het brengt de aandacht naar de schouders en de taille. Het creëert op een natuurlijke wijze een vrouwelijk silhouet. Je kunt kiezen voor een ondiepe of diepe V, afhankelijk van de hoeveelheid huid je wilt laten zien.

 

Tip. V-halzen kun je maken met een blouse, blazer of vest met knopen. Hou je helemaal niet van V-halzen dan kun je het altijd nog faken met een ketting. Dit geeft je ook de vrouwelijke illusie die de V-hals creëert.

 

4 Accentueer je taille

Ook als je zelf geen echte duidelijke taille hebt, zijn er eenvoudige styling trucs om toch een illusie van een taille te wekken. Gebruik een smalle riem boven de taille of een kledingstuk met een hoge taille. Ook door met contrasterende kleuren te werken kun je dit effect creëren.

 

5 Breng je kleding naar een coupeuse

Kleding is standaard en wij vrouwen zijn uniek. Als je een kledingstuk in de winkel vindt die perfect bij jouw pasvorm aansluit dan ben je één van de gelukkige. Lukt dit niet? Zoek dan een goede coupeuse en laat je kleding aanpassen aan je lichaamsvorm. Vaak is er heel veel mogelijk.

 

Ik hoop dat deze tips je goede ideeën heeft gegeven hoe je je lichaam het beste kunt flatteren. Zo hoef je je in de toekomst geen zorgen te maken over wat je draagt. Door vertrouwd te raken met je eigen lichaam, weet waar je van houdt en dit alles in balans brengt. Ben je zeker op de goede weg.

Iets om zeker te onthouden is, als jij je geweldig in je outfit voelt dan voel je je meer zelfverzekerd. Voel je je ongemakkelijk in je outfit dan is dit niet het juiste voor jou. Blijf in contact met je jezelf als je een outfit kiest dan komt het helemaal goed.

Reactie plaatsen