code hierViva Magenta de kleur van 2023
Viva Magenta de kleur van 2023
05 januari 2023 

Viva Magenta de kleur van 2023

Viva magenta

Elk jaar in december kiest het Amerikaanse kleureninstituut Pantone de kleur voor het komende jaar, voor 2023 is het de kleur Viva Magenta. De kleuren die Pantone kiest zeggen altijd iets over de tijd waarin we leven en de verlangens die we hebben. Nou geloof me als we allemaal een beetje viva magenta gaan dragen dan gaat het geen saai jaar worden.

Viva magenta trilt van energie en daadkracht. Het is de liefdesbaby tussen rood, roze en paars. Toch stamt hij af van de rode familie. "Een genuanceerde rode toon", noemt Pantone het zelf.  "Die een balans tussen warm en koel presenteert. 'Viva Magenta' is een hybride kleur die het fysieke én het virtuele van onze moderne wereld representeert. Assertief, maar niet agressief. Het is een karmijnrood dat niet stoutmoedig domineert, maar eerder als een 'vuist in een fluwelen handschoen' is. Viva Magenta straalt dynamiek uit en is een transformerende rode tint die in staat is om een positieve toekomst te creëren."

Hoe te dragen in een outfit?

Viva Magenta is een kleur die iedereen kan dragen. Het is geen koele maar ook geen warme kleur. Voel je je krachtig? Draag de kleur dan als een statement. Wil je een rustig outfit wat spannender maken? Zet de kleur dan als accessoire, gecombineerd met lichtgrijs, blauw of pasteltinten. Liever een outfit in één kleur (monochromatisch)? Combineer het met andere roze tinten. Je zult zien dat de ogen op je gericht zijn als je ergens binnenloopt.

Hoe anders te dragen?

Viva magenta is een prachtige tint die je op je huid kunt dragen. Het is een geweldige kleur om licht te reflecteren, wat een gevoel van fantasie en glamour oproept. Deze ‘gewaagde’ kleur is geschikt voor alle huidtinten en staat prachtig op de lippen, wangen, maar ook als effen oogschaduw op de oogleden. Ik verwacht dat we deze kleur dan ook in veel verschillende nuances gaan zien in lipstick, nagellak en rouges

De natuur als inspiratiebron

De grootste inspiratie voor de kleur van het jaar 2023 Viva Magenta komt uit de natuur, waar het voorkomt in tropische bloemen en insecten. Wat daarbij een licht exotisch gevoel opwekt. Als rood getinte kleur is Magenta het symbool van kracht, sterkte en dapperheid, en je kunt al deze dingen uitdrukken door het gewoon te dragen. Met een zeer optimistisch perspectief voor 2023 zal Magenta er zijn om onze persoonlijkheid te benadrukken.Reactie plaatsen