Wat is een kleurenanalyse
13 april 2023 

Wat is een kleurenanalyse

Waarom zou ik je aanraden om in een kleurenanalyse te investeren?

Als ik een kleur mooi vind, dan wil ik het dragen, misschien dat je dit wel herkent. Je kiest voor kleuren die je aanspreken. Maar kleuren die jij mooi vindt hoeven je niet persé mooier te maken.  

Kleuren kunnen je er fris en stralend uit laten zien, maar ook vermoeiend en pips en soms zelfs ziek. Daarnaast zijn er zoveel variaties in kleuren dat het soms lastig te bepalen is of een kleur nu wel of niet iets voor je doet. Het verschil met een kleur die echt bij jouw persoonlijke kleuring past kan het verschil maken tussen er goed uit zien, en er fantastisch uit zien!

Vaak kijk je te kritisch naar jezelf, zie je alleen maar negatieve punten bij jezelf. Door deze “afleidingen” wordt het moeilijk om met een andere blik naar jezelf te kijken, tip: maak een foto van jezelf. Op deze manier leer je op een andere manier naar jezelf kijken.

Door kleding te combineren met de juiste accessoires, make-up en haarkleur, wordt je als persoon zichtbaar. Het geeft je zelfvertrouwen en het maakt je zekerder. Daarnaast ben je bewuster van je aankopen, je bespaart tijd en geld . Geen miskopen meer in je kledingkast en dit gaat je in de toekomst veel geld besparen ;) 

Kortom; een kleurenanalyse levert je in de toekomst alleen maar geld op!

9 tips wat een kleurenanalyse je oplevert.

1. Het is de goedkoopste facelift

Een kleuranalyse is de goedkoopste en minst pijnlijkste facelift die je kunt doen. Door het dragen van jouw persoonlijke kleuren verzachten de scherpe lijnen in je gezicht en wallen vallen minder op. Je ogen gaan stralen en haren zien er glanzender uit. Het dragen van persoonlijke kleuren in jouw outfit maakt dit een verlengstuk van jou zelf.

  • Misschien heb je wel een foto waarbij jouw kapsel eruit ziet als een hoedje op je hoofd?
  • Heb je wallen onder je ogen en blijf je maar concealer smeren omdat ze niet weggaan? Met het dragen van jouw persoonlijke kleuren zullen ze zeker een stuk minder opvallen.
  • Draag jij altijd donkere kleuren omdat je je hier prettig bij voelt, want het kleedt zo lekker af? Door het dragen van kleuren in het contrast die bij jou horen oog je gelijk een paar maten slanker.

Wie wil er nu niet slanker uitzien, jonger uit zien en dat alleen maar door het dragen van jouw persoonlijke kleuren!


2. Je bespaart geld uit

Wist je dat 80% dat in je kledingkast hangt niet gedragen wordt. Super zonde natuurlijk. Zeker als je weet dat je met 21 items 98 combinaties kunt maken. Dan weet je dat je maar een paar mooie items nodig hebt. 

Meestal kiezen we voor vertrouwde items. We kunnen ons geld immers maar 1 keer uitgeven. Waarom dan iets wat je niet kent?

Met jouw persoonlijke kleurenwaaier heb je tijdens het shoppen geen miskopen meer. De kleding die je aanschaft passen allemaal bij de kleuren die in je kast hangen. Je kunt dus investeren in dat ene mooie “dure” jasje, omdat je nu zeker weet dat dit geen miskoop is. Hij past mooi bij je andere kledingstukken en is hierdoor goed te combineren. Je durft ook het leuke printje te kopen, omdat jouw topkleuren hierin zitten. Je kunt hierdoor investeren in een eigentijdse 'duurzame' kledingkast.


3. Je bespaart tijd 

Winkelen gaat een stuk sneller, bij binnenkomst van een winkel zie je gelijk in welke hoek je wel of niet moet kijken. Je past geen kledingstukken die qua kleur niet bij je passen.

Geen frustraties voor je kledingkast omdat al jouw kleding mooi met elkaar te combineren is. Wist je dat je met 21 kledingstukken al 98 verschillende combinaties kunt maken? Jij hebt vast meer dan 21 items in je kast?


4. Een boost van zelfvertrouwen 

Niet meer twijfelen of een kleur je staat. De kleuren die je draagt, maken je zichtbaar, maar laten je niet opvallen. Door jouw persoonlijke kleuren te dragen wordt je uitstraling krachtiger. Het effect hiervan is dat ze je een goed gevoel geven en je hierdoor meer straalt. Hierdoor ga je je vanzelf zekerder voelen.


5. Nieuwe kleuren en kleurcombinaties

Doordat je weet welke kleuren in jouw palet zitten, durf je makkelijker andere kleuren te kiezen, waarover je eerder nog een twijfel had. Je durft nu die keuzes wel te maken. Daar waar je je eerder nog aan vertrouwde kleuren vasthield, durf je nu die stap te maken naar die nieuwe kleuren die je geweldig staan, maar die je zelf nog nooit hebt geprobeerd. Ze voegen net dat beetje toe wat je miste in je kledingkast.

Door één of twee items in nieuwe kleuren toe te voegen in je kledingkast heb je al gelijk veel meer nieuwe combinatiemogelijkheden. Op deze manier is het ook heel makkelijk om een basisgarderobe of een wardrobe-closet op te bouwen. Hierbij mix en match je kleding veel meer in plaats van ze in een “setje” bij elkaar te dragen. 


6. Harmonie

Kleuren moeten de aandacht naar jou als persoon brengen. Door kleur in te zetten breng je de aandacht naar jouw -gezicht- toe in plaats van naar lichaamsdelen waar jij de aandacht niet op wilt leggen. Pastelkleuren maken jou misschien onzichtbaar, voor een ander kunnen ze heel krachtig zijn. 


7. Make-up en haarkleur 

Twijfel je welke kleur lipstick of nagellak je moet kiezen? Ligt je al vol met oogschaduw paletten en gebruik je altijd maar een paar kleuren hiervan? Jouw persoonlijke kleurenwaaier helpt je uitzoeken wat wel mag blijven en wat niet.  

Wat overblijft zijn de kleuren die jouw zichtbaarheid versterken en dit in minimale mate. Door het dragen van een outfit in jouw kleuren zal je merken dat je veel minder make-up nodig hebt. Het beetje wat je draagt zorgt voor een frisse en stralende blik.


8. Accessoires

Brillen, sieraden, shawls, schoenen en tassen. Alles wat onder accessoires valt kan je als kleuraccent gebruiken om een outfit af te stijlen. Ook kun je ze gebruiken om kledingstukken die niet binnen je kleurenpalet vallen op te halen en ze zo nog door te dragen. Het is namelijk niet zo dat je na een kleuranalyse afscheid moet nemen van al jouw kleding die buiten jouw persoonlijke kleurenpalet valt. 


9. Energie

Als je bekend bent met de chakra’s dan zal je dit vast wel bekend voorkomen. Kleuren hebben een energie trilling en onze stemming en behoefte aan kleuren worden hiermee bepaald.

Zit jij niet helemaal lekker in je vel, dan zal je eerder voor doffe, donkere kleuren kiezen. Ben je druk en ervaar je stress, dan zal je voorkeur naar neutrale kleuren gaan. Koop je ineens veel kleding in dezelfde kleur. Dan kan het zijn dat je even stil mag staan bij de kleur. Wat wil het jou zeggen? Gaat jouw voorkeur ineens naar roze items, maar heb je niks met roze? Dan kan het ook zijn dat je iets liever voor jezelf mag zijn. Je lichaam vraagt om zachtheid en dit geeft de kleur roze jou. Zo heeft elke kleur een bepaalde betekenis en invloed.


Je ziet dat kleuren meer invloed op ons hebben dan dat je misschien in eerste instantie dacht. Wil jij ook op andere manier naar kleur kijken? Investeer dan eens in een kleurenanalyse.
Reactie plaatsen