Hoi Debby hier. Van de buitenkant zie ik er misschien uit als een stoere extraverte leeuw, maar van binnen ben ik een introvert persoon die het liefst op de bank zit met een kop heet water en een schaaltje met druiven, noten mix en een stuk (lees reep) chocola en een goede netflix serie. Ook hou ik ervan om een avond heerlijk gesprekken te voeren bij een glas rode wijn. Ik ben dan ook echt een ambiverte persoonlijkheid.

Mijn grootste droom was vrachtchauffeur worden en coupeuse, maar deze combinatie leek mij niet zo heel erg handig. De creativiteit beleef wel een rode draad in mijn leven. De mode opleiding volgde ik dan ook met veel plezier. Creatief bezig zijn met kleding vond ik geweldig, maar met modetrends daar had ik niks mee. Als ik iets leuks vond dan droeg ik het. Ik geloof dan ook eerder in sprookjes dan in de laatste modetrends.

Debby in het kort

♡ Start de dag altijd met een kop zwarte koffie

♡ Ben volgens mijn omgeving wel eens te optimistisch ingesteld

♡ Door het huis heen liggen overal boeken die ik aan het lezen ,de meeste zijn nog nooit uit gelezen

♡ Mijn beste cadeau is een noise cancelling headset en zing dan ook heel vals het liefst met nummers mee. Lekker in mijn eigen bubbel

♡ Ik probeer elke dag een ommetje te maken en op kop te staan in downward dog

♡ Mijn gezin staat op nummer 1 en op kleine afstand daarna mijn liefde voor mijn werk, een echte steenbok 

Naar mezelf kijken

Houden van je eigen lichaam en het accepteren hiervan, het is altijd bewust en onbewust aanwezig in mijn leven. Dat het bewust een grote invloed op mijn leven had, merkte ik pas toen ik voor het eerst moeder werd. Kleding was voor mijn zwangerschap geen probleem. Ik kende mijn figuur en wist waar ik me lekker in voelde. Na de bevalling was mijn lichaam compleet veranderd. Ik voelde me de gelukkigste mama van de wereld, maar als ik in de spiegel keek zag ik heel wat anders.

De verhalen van andere moeders maakten me onzeker. Het leek wel of niemand zich ongelukkig voelde na zo’n grote lichamelijke verandering. En volgens de media waren er genoeg wondermiddelen om gelijk weer strak en in shape te zijn! Ik heb ze nooit ontdekt.

Dus i.p.v. de kleding kopen die ik echt geweldig vond, kocht ik ‘goedkope’ kledingstukken die het net niet waren en bleef ik de zwangerschapskleding dragen gecombineerd met de T-shirts die ik al eeuwen in mijn kast had liggen. Een spugende baby maakte mijn uitstelgedrag om nieuwe kleding te kopen helemaal compleet.

Toen ik eindelijk weer in mijn ‘oude maat’ kleding paste, klopte het beeld niet wat ik in de spiegel zag. De kleding paste dan wel weer, maar sloot niet aan bij de vrouw die ik inmiddels was geworden.

Onderneming

Met meer dan 25 jaar ervaring in de verkoop van dames- en herenkleding en een diploma als coupeuse op zak, stond er nu een nieuwe titel bij mijn naam, mama. Dit alles samen sloot niet meer aan bij de inhoud van mijn garderobe. Hoe dan verder? Het antwoord vond ik in de opleiding als image consultant, die ik volgde bij Riet de Vlieger.

Niet eerder leerde ik zoveel over mijzelf. Ik realiseerde mij tot op dat moment niet dat de keuzes, die ik met betrekking tot mijn kleding, haar en make up maakte, een directe weergave waren van hoe ik naar mezelf keek en hoe ik mij voelde. Wat een inzichten!

De inzichten gaven me zelfvertrouwen en elke ontwikkeling zorgde weer voor een stap in mijn transformatie. De keuzes die ik maakte bij de aanschaf van kleding en accessoires zorgde ervoor dat ik een fijne garderobe opbouwde die echt aansloot bij mij. Ik ontdekte dat het niet alleen om de kleding ging, maar alles aan je lijf een rol speelt. Het is een samenspel van buiten en binnenkant die samen in evenwicht zijn.

De kennis, die ik tijdens mijn werk in de kledingwinkel, de opleiding als image consultant en met mijn inzichten uit de numerologie, besloot ik te bundelen tot mijn eigen onderneming.

Vrouw met een missie

Mijn kijk op de vrouw in de huidige maatschappij zorgt ervoor, dat ik voel dat ik bij kan dragen aan een groter bewustzijn en meer zelfvertrouwen. Mijn vak gaat namelijk niet alleen over de buitenkant, over het jezelf presenteren en zichtbaar zijn. Het gaat over jezelf zien, jezelf kennen, van jezelf houden door acceptatie en vervolgens over wat je van daaruit uit wilt stralen. Kleding kan daarin zoveel betekenen, alleen beseffen nog te veel vrouwen dat niet.


Er is wat dat betreft dus nog een wereld te winnen! Zie mij als je persoonlijke motivator die je af en toe liefdevol een schop onder de kont geeft.


Stralende groet, Debby